Banstatus

Vår Head greenkeeper Dan har ordet

Rapport från Banan vecka 16.

Så kom äntligen värmen till Sjögärde.

Om vi jämför denna vår med förra årets vår så är det som natt och dag helt plötsligt så explodera tillväxten ute på Banan och det växer så det knakar. Som jag försökte förklara förra året så handlar det mesta om tempratur i marken utan rätt tempratur så är det svårt att göra något åt tillväxten.

Vi har även denna vår en del sjukdomsangrepp på vissa Greener men pga den gynnsamma tempraturen så kommer dessa skador att läka ihop mycket snabbare än det gjorde förra våren, de greener som är mest drabbade är de greener som är omgjorda dvs puttarna 1 3 4 6 9 11 14 15 samt övningsgreen, men när man tittar tillbaka bara en vecka så har det redan börjat att växa igen även på dessa greener dvs de " omgjorda" dom "gamla" greenerna har det aldrig varit problem med dom läker igen mycket snabbare.

Denna veckan har vi även börjat klippa Banan vi har klippt Fairway, Tee och foregreen och givitvis Greenerna samt även börjat klippa semiruffen detta har vi bara gjort en gång normalt klipper man 3 ggr/ vecka förutom Greener som klipps varje dag så om vädret tillåter så kommer vi att börja med full klippning vecka 17.

Våra Bankillar började den 26 mars och har gjort ett fantastiskt jobb med att städa upp i våra maskinhallar, har nog aldrig sett så mycket skräp på en så liten yta förut. Dom har även gjort i ordning bunkrar och vägar på Banan.

Vi vill tacka Arbetsgruppen och Björn ( markägaren ) för jobbet som gjorts på vår Range ett jobb som vi från Banan inte skulle hinna med annars, mycket bra jobbat. Och jobbet med vår nya oljeavskiljare skall också nämnas där återigen Björn tillsammans med Peter och Ove har gjort ett fantastiskt jobb.

 

Väl mött ute på Banan/ Bankillarna.

 

Rapport från Banan vecka 19.

Tisdagen den 8/5 kommer vi att vertikalskära och dressa Greenerna.

Trots saknaden av vår nya Fairway- klippare så tycker vi att vi får till klippningen ganska bra ändå.

Banan börjar sakta ta form och ser väldigt bra ut, en gynnsam vår var allt som behövdes.

Efter lite problem med våra gamla maskiner så fungerar det hyfsat det är en hel del delar som vi har behövt köpa men nu hoppas vi att dom håller ett tag till.

 

Bankillarna

 

 

 

Möt våra greenkeepers och nya maskiner