Banstatus

Banchef Dan har ordet

 

ÖPPNING AV BANAN.

Nu när vi öppnar Banan så tänk på följande, Laga nedslagsmärken och lägg tillbaka uppslagen torv gräset är fortfarande i början på säsongen och växer inte 100 procentigt ännu.

Vi har en del vinterskador fortfarande framförallt eller som vanligt på 3:an 6:an och 11:ans Greener.

Så här är det inför varje säsong, som jag har skrivit om tidigare så tillhör dessa Greener de ombyggda och har en sämre läkningsförmåga än t.e.x 12,18 och 2:ans Greener samt är mer känsliga för sjudomar ni ser en tydlig skillnad på dessa om ni skall ut och spela i helgen.

Jag vill även passa på att säga vid frost är ordinarie Tee och Greener stängda, då gäller spel från vinter-tee och vintergreen.

 

Dan Wikström

 

 

 

 

 

Banvandring 2019-03-15

Idag var jag åter igen ute och kollade till vår fantastiska Bana, den här dagen var Banan rejält blöt efter en hel del regnande den sista tiden. Jag mätte även temperaturen i våra Greener och den ligger runt 3,5 grader i snitt lite lågt för full tillväxt.

Men jag tror att våren närmar sig och redan nästa vecka så verkar det som att temperaturen kommer att stiga några grader. När man vaknar på morgonen så hörs fågel-kvitter det är ett tecken på att det närmar sig, även en del träd och buskar har börjat knoppa.

Personalen som skall jobba denna säsong kommer till Sverige ikväll och börjar redan på måndag. Leigh vår mekaniker har redan varit här i 2 veckor och finslipat på maskinerna så de är redo för säsongen.

Vi kommer att lägga nytt grus på våra vägar i år, jag var ute idag och la ut ett test vid 6:ans Tee för att se hur det verkade och jag tror det kommer att bli bra. Det nya gruset innehåller ingen sten så det är ett väldigt fin-korningt grus vilket jag tror kommer att upplevas positivt.

 

Dan Wikström