Banstatus

Banchef Dan har ordet

Banvandring 2019-03-15

Idag var jag åter igen ute och kollade till vår fantastiska Bana, den här dagen var Banan rejält blöt efter en hel del regnande den sista tiden. Jag mätte även temperaturen i våra Greener och den ligger runt 3,5 grader i snitt lite lågt för full tillväxt.

Men jag tror att våren närmar sig och redan nästa vecka så verkar det som att temperaturen kommer att stiga några grader. När man vaknar på morgonen så hörs fågel-kvitter det är ett tecken på att det närmar sig, även en del träd och buskar har börjat knoppa.

Personalen som skall jobba denna säsong kommer till Sverige ikväll och börjar redan på måndag. Leigh vår mekaniker har redan varit här i 2 veckor och finslipat på maskinerna så de är redo för säsongen.

Vi kommer att lägga nytt grus på våra vägar i år, jag var ute idag och la ut ett test vid 6:ans Tee för att se hur det verkade och jag tror det kommer att bli bra. Det nya gruset innehåller ingen sten så det är ett väldigt fin-korningt grus vilket jag tror kommer att upplevas positivt.

 

Dan Wikström