Nya golfregler 2019

OBS dessa regler gäller inte 2018 De två internationella regelorganisationerna R&A och USGA har under fem års tid arbetat med att förenkla och modernisera golfens regelverk. Förslaget innebär att golfreglerna ska bli färre, enklare och skrivna på ett lättare språk, vilket är bra för spelet både idag och i framtiden.

Hej kära medlemmar, 

Det har i dagarna pratats mycket om de nya reglerna som kommer till 2019, viktigt är att poängtera att det är till 2019 och inte till detta år då vår senaste upplaga av regelboken gäller till slutet av 2018. 

Vi tycker att det är bra att R&A går ut och informerar i god tid men man kanske tydligare skulle meddelat att det inte gäller förens nästa år. I denna länk kan ni se hur Claes Grönberg på SGF ser på saken https://golf.se/regler-och-handicap/regler/golfreglerna-2019/

Aktuell regelbok och annan bra information finns här https://golf.se/regler-och-handicap/regler/


Regelboken klar på engelska
I mars 2018 publicerades den slutgiltiga kompletta regelboken 2019 som finns att ladda ned på R&A:s hemsida (scrolla ned till Resource Library). Den följs av en något kortare Players edition och slutligen en Guidebook som preliminärt kommer i september. Först då är de fullständiga golfreglerna 2019 offentliggjorda. 

Rekommendation: vänta med att plugga nya regler
Det är upp till var och en att börja läsa det engelska materialet, men då vi spelar hela säsongen 2018 efter befintliga regler kan det vara klokt att avvakta för att inte röra till det. R&A rekommenderar alla länder att vänta med information och utbildning till årets fjärde kvartal, och det rådet kommer vi att följa.

Utbildning för Golfsverige startar fjärde kvartalet 2018
SGF och dess regelkommitté jobbar sedan länge stenhårt i det tysta med översättningar och kommer att vara redo att utbilda Golfsverige från oktober 2018.

Mer information, en sammanfattning av de största förändringarna samt regelfilmer som visar några av de nya regelsituationerna finns hos R&A och USGA.
Mycker mer information från oss och GGF om de nya reglerna kommer under hösten


Keep swinging

Claes