Välkommen till Sjögärde GK

1

Par
4
Index
5
61
318m
57
300m
54
300m
51
267m
47
221m

1

Par
4
Index
5
61
318m
57
300m
54
300m
51
267m
47
221m

Strategi direkt

Utslaget bör placeras kort om vattnet. Där ligger bollen plant och inspelet mot green blir betydligt enklare. För de utslag som hamnar i backen med ca: 150 meter kvar till green lurar vattnet. Från nedförsläge är det ganska svårt att få ren träff och höjd. Tank efter före!

Greenen har två tydliga platåer och en rejäla greenbunker. Kika efter var pinnen står och försök ta dig till rätt del av green. Ett par eller två poäng på hålet är en härlig start!

 

Välkommen till Sjögärde GK

Karaktär

Parkbana

Stimp

8

Grässort

Tee

Rödsvingel

Fairway

Ängsgröe

Green

Krypven

Klipphöjder

Tee

13

Fairway

12

Green

08
 

Slope

Efter mycket planerande och många diskussioner under de senaste åren har banan uppdaterats med nya teeplaceringar och ny slope. En del har varit att erbjuda spelare en spelmöjlighet efter sin förmåga. Det var med stolthet de nya Teemarkeringarna plockades fram. Med devisen "Kortare-Snabbare-Roligare Golf" hoppas vi att alla testar att uppleva Sjögärde från olika tees.

Under våren 2016 genomfördes den senaste slopningen på Sjögärde. Sedan den förra slopning har mycket hänt på banan samt att det har gjorts en hel del justeringar i slopesystemet.

Slope är ett system för att visa banans svårighetsgrad. Slopesystemets syfte att göra alla banor relativt lika i svårighetsgrad för golfspelare. Med slope justeras det antal slag spelaren erhåller utöver banans par beroende på vilken bana-tee denne spelar. Mängder med faktorer vägs in där banans längd är den mest avgörande.

Det viktiga är att ni spelar från en tee där ni har så roligt som möjligt och har chans att göra såväl par som birdies!