Bokningsregler

Spel med medlem
Gäster till medlem får ta med sig tre gäster i samma boll som får 100 kr rabatt per person vid normal greenfee, 50kr vid vår- och höst bana.

Bokning-Registrering
Boka din starttid i GIT min golf.se Anmäl ankomst i god tid (senast 15 min) innan starttid. Använd gärna terminalen i klubbhuset för scorekort och betalning av gällande greenfee. Glöm inte att registera din score i GIT för handikapsjustering.

Ankomstregistrering
Det är viktigt att ni ankomstregistrerar er senast 15 minuter innan start ankomstregistrerar er/talar om att ni kommit. Detta görs enkelt i reception eller terminal, tusen tack!

I övrigt see aktuellt bokningsläge

I hopslagning av bollar / starttider
Klubben har rätt att senast kvällen före spel frigöra tider genom att slå ihop befintliga bokningar inom plus 24 min och fylla upp till 4 spelare / boll. Detta gör vi för att dels kunna erbjuda fler sällskap tider på vår härliga golfbana, dels för att få ett jämnare tempo och en trevligare golfupplevelse för alla.

T.ex. en tvåboll är bokad 10.12 och en annan är bokad 10.36. Övriga tider är fullbokade. På kvällen innan slås dessa två tvåbollar samman till en fyrboll 10.36. Nya bokningsbekräftelser via GIT skickas ut som info. 

Detta för att få ett jämnare tempo på banan men framförallt möjliggöra för fler spelare att hitta lediga tider. I exemplet ovan så skulle en ny grupp om fyra hitta en plats 10.12 istället för att tillsammans kanske inte komma ut alls. 

Om man av särskilda skäl vill säkerställa att man har en starttid helt för eget bruk kan man spärra lediga platser mot en avgift om halv greenfee per plats (gäller även medlemmar).

"No-show" avgift Den som inte avbokar golfronden senast två timmar innan starttiden får betala en ”no-show” avgift. 
Visst är det tråkigt om man inte får en speltid för alla tider redan är tagna!
Ännu tråkigare är det om banan sedan står tom för att de som bokat inte dyker upp. Det handlar om respekt för varandra.

Därför inför vi en ”No show”-avgift för uteblivna golfare. Detta gäller såväl medlemmar som greenfeegäster.
Avgiften ligger på 100 kronor per person. Det är alltid den som bokat in tiden som blir ansvarig för att betala avgiften.

– Främsta orsaken är att vi vill att fler golfare ska kunna hitta lediga starttider och komma ut och spela.
– Vi har, precis som många andra golfklubbar, problem med att golfare bokar en tid för att de tror att de kan spela – och så bryr de sig aldrig om att avboka.
– Sedan finns det också golfare som medvetet bokar in två extra kompisar i en fyrboll med avsikten att spela en tvåboll.

Avbokningsreglerna är följande: Avbokning ska ske senast 2 timmar innan bokad starttid annars debiteras/faktureras 100 kr per person till BOKNINGSANSVARIG (dvs den person som bokat in den person som dök upp). Avbokningsreglerna gäller både för medlemmar och gäster.

Bokningsregler
Inga


Vår policy för spel i studiesyfte
 
Innehavare av introduktionskort såsom GAF, SGA, PGA, NGU och Distrikt/SGF kontaktar tidsbokningen via telefon eller mail senast dagen innan spel om man önskar utnyttja kortet i studiesyfte. Legitimera och registrera dig vid ankomst. Spel i studiesyfte gäller 1 gång/säsong och för GGF 2 gånger/säsong. Introduktionskorten gäller ej vid företagsgolf, golfpaket och tävling.

Sjögärde GK tillåter hund på banan!