Glädjande besked - Fr.o.m. den 1 juni förväntas vi få tävla igen

Äntligen! Som vi längtat!

Från Svenska Golfförbundet:

Lättnader för tävling från 1 juni

Uppdatering 17 maj: Onsdag 12 maj kom regeringen med det glädjande beskedet att ett antal restriktioner lättas från och med den 1 juni. Det innebär bland annat att idrottstävlingar då kan starta inom vissa ramar.

Med utgångspunkt i dessa besked har SGF fattat följande beslut gällande tävlingsverksamhet i Golfsverige:

Rekommendationer från och med 1 juni

SGF häver den starka avrådan för klubbar och distrikt att arrangera tävlingar och SGF:s verksamhet med förbundstävlingar och tävlingar ingående i SGF Golf Ranking kan starta. Detta gäller barn, ungdomar och vuxna under förutsättning att:

1. regionen där tävlingen spelas inte har skärpta råd och rekommendationer som förhindrar att tävlingen genomförs. Dessa råd kan komma sent och en tävling kan därför behöva ställas in med mycket kort varsel.
  2. inga nya råd och rekommendationer kommer från RF, FHM eller regeringen som gör att tävlingsverksamheten inte kan starta 1 juni (t.ex. avrådan från resor mer än X timmar).
  3. tävlingarna genomförs inom ramen för de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren (uppdaterad version publiceras senare denna vecka och kommer att reglera inom vilka ramar en tävling ska genomföras praktiskt).

Så som det ser ut nu så förutsätter vi att vi får tävla igen från och med 1 juni.

Tävlingarna har nu öppnats upp och ni kan alla börja anmäla er.
Tävlings & Greenfeeavgifter finns på hemsidan.

Datum att hålla koll på.

Första trivselgolfen för anmälning i mingolf - 1 juni
Första Onsdagsgolfen – 2 juni
Första Dam 9:an – 3 juni
Första Seniorgolfen – 7 juni
Första Klubbtävling – 13 juni Golfhäftet Trophy
Matchcupen för Dam & Herr är öppna för anmälan

Bifogat kommer vårt tävlingsschema som även finns på vår hemsida samt att hämta i receptionen.

Nytt för i år är att startavgift och tävlingsgreenfee för samtliga tävlingar betalas vid anmälan i mingolf.

Vi kommer att i de allra flesta fall att starta ifrån hål 1 vid större tävlingar, oavsett vilken vecka tävlingen spelas.

Välkomna att anmäla er till årets tävlingar!

Mvh,

Tävlingskommittén