H40 och H50 avancerade i Seriespelen 2020

Grattis!

Året 2020 blev golfsäsongen precis som för många andra idrotter väldigt märklig på grund av den pandemi som råder. För många golfklubbar blev det en vår där inga tävlingar fick spelas alls och för våra lag i seriespel innebar detta att hela våren blev inställd av samma anledning. Strax före sommaren kom ändå beskedet att man återigen öppnade upp för tävlingar enligt särskilda Corona-regler, dock med undantaget för våra allra äldsta golfare i regionen där man ställde in seriespel helt 2020. För de serier där man kom till spel innebar det att man halverade antalet omgångar och spelade dessa enligt den plan som lades redan före säsongen. Dessutom bestämdes att endast ETT lag i varje serie/åldersklass kunde gå upp respektive ner en division på grund av att omgångarna halverades.

Resultatet för Sjögärdes lag i de olika åldersklasserna blev av blandad karaktär, både för våra damer och herrar. Damerna hade ett motigt år, men kommer med all säkerhet tillbaka med besked 2021, medans herrarna hade något mer framgång.

Två av våra lag klarade av bedriften att vinna sina serier. Med ett resultat på 679 slag (snittscore 75,4) för vårt lag Herrar 40 samt med 724 slag (snittscore 80,4) för laget Herrar 50, så tog sig båda lagen upp till division 2 respektive division 3 inför 2021 och firade detta med en avslutnings-tävling på vår hemmabanan, inklusive efterföljande Corona-anpassad middag ”hos erik” , vår eminenta krögare.

Vi håller nu tummarna för att denna pandemi kan släppa greppet under 2021 så att vi kommande säsong kan få möjlighet att fira med fler lag vid en avslutningen i slutet av säsongen, oavsett det blivit serieseger eller ej.

Ha en riktigt bra vår, svinga lugnt och framförallt…håll er friska och var rädda om varandra!