Nyheter för en bättre GOLFUPPLEVELSE

3 NYHETER FÖR EN BÄTTRE GOLFUPPLEVELSE

• Utökat mellanrum mellan starttiderna ger förhöjd golfupplevelse
  • ”No-show” avgift för uteblivna golfspelare
  • Vi fyller på / flyttar ihop bollar på attraktiva tider

12 minuters starttidsintervall
    – bättre speltempo och högre trivsel

För ökad spelglädje så testar vi under 2018 hela 12 minuter mellan bollarna.

Andra banor som gjort på detta sätt har höjt spelupplevelsen. Det blir mer rymd på banan. Detta gör att rondtiderna faktiskt minskar. Det skapar utrymme för att släppa igenom och stressen blir mindre.

Alla har rätt till banan och till en bra upplevelse. En bra upplevelse betyder olika saker för olika individer och därför så släpper vi ALLTID igenom snabbare sällskap så alla får spela i sitt tempo (snabbare sällskap har också den rätten enligt golfens vett och etikett).

”No show”-avgift för uteblivna golfare
    Visst är det tråkigt om man inte får en speltid för alla tider redan är upptagna!
    Ännu tråkigare är det om banan sedan står tom för att de som bokat inte dyker upp.
    Det handlar om respekt för varandra.

Därför inför vi 2018 en ”No show”-avgift för uteblivna golfare. Detta gäller såväl medlemmar som greenfeegäster. Den som inte avbokar golfronden senast två timmar innan starttiden får betala en ”no-show” avgift. Avgiften ligger på 100 kronor per person. Det är alltid den som bokat in tiden som blir ansvarig för att betala avgiften.

– Främsta orsaken är att vi vill att fler golfare ska kunna hitta lediga starttider och komma ut och spela.
    – Vi har, precis som många andra golfklubbar, problem med att golfare bokar en tid för att de tror att de kan spela, men sen "glömmer" de att avboka när de får ändrade planer.
    – Sedan finns det också golfare som medvetet bokar in två extra kompisar i en fyrboll med avsikten att spela en tvåboll.

VIKTIGT ATT ANKOMSTRAPPORTERA INNAN NI GÅR UT
    För att vi inte ska debitera felaktigt är det därför viktigt att ni senast 15 minuter innan start ankomstregistrerar er/talar om att ni kommit. Detta görs enkelt i reception eller terminal, tusen tack!

I hopslagning av bollar / starttider
    Klubben har rätt att senast kvällen före spel frigöra tider genom att slå ihop befintliga bokningar inom plus 20 min och fylla upp till 4 spelare / boll. Detta gör vi för att dels kunna erbjuda fler sällskap tider på vår härliga golfbana, dels för att få ett jämnare tempo och en trevligare golfupplevelse för alla.

T.ex. en tvåboll är bokad 10.10 och en annan är bokad 10.30. Övriga tider är fullbokade. På kvällen innan slås dessa två tvåbollar samman till en fyrboll 10.30. Nya bokningsbekräftelser via GIT skickas ut som info.

Detta för att få ett jämnare tempo på banan men framförallt möjliggöra för fler spelare att hitta lediga tider. I exemplet ovan så skulle en ny grupp om fyra hitta en plats 10.10 istället för att tillsammans kanske inte komma ut alls.

Om man av särskilda skäl vill säkerställa att man har en starttid helt för eget bruk kan man spärra lediga platser mot en avgift om halv greenfee per plats (gäller även medlemmar).