Styrelse

Gunnar Peters

Ordförande

Jag är 70 år ung. Jag tog Grönt kort hos den dåvarande Pron Jimmy Eriksson 1997 och har varit medlem i Sjögärde sedan dess. Tillsammans med Karin bor vi i Bua. Jag har varit tränare, lagledare, ordförande för en ishockeyklubb, ordförande för Hallands ishockeyförbund, skolordförande, ordförande för olika intresseorganisationer, högskoleutbildad med grunden som Sjöingenjör (var ute till sjöss en tid) företagsledare i merparten av mitt yrkesliv (VD de sista 17 yrkesåren), fallskärmsjägare, har haft 8 i Hcp men är nu på väg uppåt om inte vår eminenta Pro kan vända på trenden. Utöver att spela golf så har vi båt och är därför med i Bua Båtsällskap. Cyklar mycket och har kört Cykel Vasan 5 gånger (tidigare 20 Vätternrundor). På vintern är vi i fjällen och åker skidor, både utför och på längden. Har kört Vasaloppet 14 gånger. I augusti förra året tog jag mig upp för Kilimanjaro tillsammans med vår son. Jättehäftigt…Jag måste ha utmaningar för att trivas! Det mitt härliga 70-åriga liv har givit mig är framförallt att man inte kan leva på gamla meriter men man kan komma långt med erfarenheter.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Det ska bli oerhört spännande och utmanande att tillsammans med ett team av oerhört kompetenta och engagerade personer försöka göra allt vi kan för att Sjögärde ska bli en av västkustens bästa golfanläggningar!

Rolf Andersson

Vice Ordförande

Jag är 71 år, gift med Marja-Liisa och vi har 3 vuxna barn och 6 barnbarn. Vi är båda premium medlemmar i Sjögärde GK. Har varit medlem sedan 2002. Bor i Kungsbacka sedan 2012, född i Limhamn förstad till Malmö. Innehar en Maskinchefsexamen från Malmö Sjöbefälsskola. Gick till sjöss i maskin som 15 åring och seglade som Maskinchef vid 25 års ålder. Avslutade min karriär till sjöss efter 17 år och tjänstgjort inom 3 rederier. Började på Wärtsilä Motorfabrik i Vasa Finland 1980. Flyttade till USA 1986. Under 3 år i USA tjänstgjorde jag som Managing Director. på Wärtsiläs kontor i New York. Mellan 1990 till 1993 arbetade jag som försäljningschef för Wärtsilä på svenska marknaden. Under åren 1994 till 1997 jobbade jag som MD i Jeddah/Saudi Arabien. Jobbade från 1998 till 2000 i Förenade Arab Emiraten som Managing Director Mellan 2000 och 2002 tjänstgjorde jag som Service Chef för Motorfabriken i Mulhouse Frankrike. Avslutade min karriär inom Wärtsilä som Marknadschef i Göteborg och den svenska marknaden. Gick i pension 2009 och spelat golf sedan dess på fritiden.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Vill kunna spela golf på Sjögärde utan att sätta min ekonomi på spel därför deltar jag i en arbetande styrelse som har som målsättning att driva och utveckla klubben för allas bästa och tar genomtänkta ekonomiska beslut.

Berit Demén

Sekreterare

Jag är med och höjer åldern i styrelsen och är idag 69 år men snart 70. Har haft några styrelseuppdrag tidigare i HK Aranäs, Bostadsrättsföreningen i Säfsen och nu 1 år i Sjögärdes styrelse. Gift och 2 barn med 4 underbara barnbarn. Sålt vår villa i Fjärås och bor numera i en lägenhet i Kungsbacka. Golfar så klart gärna och hoppas Juha kan få stopp på min hcp-kurva som tyvärr går uppåt. Har varit anställd och arbetat i Skandia nästan hela mitt yrkesliv inom olika områden: Kundtjänst, tjänstepensioner, säljare inom gruppförsäkring etc. Sista 10 åren en anställning på ett mäklarkontor Confidentor med samma typer av försäkring för våra kunder inom tjänstepension, sparande och placeringar. Vid sidan om detta driver vi ett företag där jag sköter bokföringen. När det blir kallt och tråkigt väder hemma kommer vi att tillbringa ledigheten i vår lägenhet i Spanien.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Det har varit ett intressant år att få vara med i detta dynamiska gäng. Härligt med alla medlemmar som ger oss energi till styrelsearbetet.

Ralf Antblad

Ledamot

Jag är 68 år född göteborgare, uppvuxen på Näset i Västra Frölunda där jag levt drygt 30 år av mitt liv. Min livskamrat Barbro och jag träffades, byggde hus på Näset och bodde där knappt 10 år när vi sedan flyttade till Täby norr om Stockholm. Detta har sedan dess varit vår bas. 

Vi har tre söner som med familjer och våra sju barnbarn alla bor i närheten av oss runt Täby. Redan 1987 fick jag möjlighet att börja spela golf tillsammans med min hustru och våra tre söner. Under de kommande 33 åren har jag har sedan haft förmånen att få spela, men även varit medlem i en rad golfklubbar, både i Sverige och utomlands. I München i Bayern och senare London, England som ju är golfens hemland. Efter drygt åtta år utomlands återvände vi till Sverige och blev medlemmar i Täby GK innan vi gick med i Sjögärde GK. Vi har även ett antal år varit medlemmar i Sigtuna GK där vår yngste son, professionell golfspelare och PGA-medlem, nu är head-pro sedan snart 10 år. 

Min hustrus familj hade under många år sommarhus i Frillesås och där först hon, och senare vi tillsammans med våra barn upplevt många härliga somrar. För några år sedan byggde vi eget hus i Vallersvik men vi bor även i Täby norr om Stockholm och tillsvidare pendlar vi kontinuerligt.

Jag har varit verksam i belysningsbranschen i drygt 40 år, främst för OSRAM-koncernen, varav 8 år utomlands med München som bas, med ansvar för bl.a. USA, och senare flytt till London för samma företag. I London var jag Marketing Director för OSRAM Ltd i UK och samtidigt medlem i en engelsk golfklubb Northwood GC som grundades redan 1891. Utnämndes till VD för OSRAM AB i Sverige och senare även nordisk chef för OSRAM (Norden, Baltikum, UK/Ireland). Samtidigt var jag vald ordförande i Belysningsbranschens styrelse med ca 75 medlemsföretag i elbranschen, en förtroendepost som jag hade i drygt tolv år.  Där lärde jag mig mycket om arbetet i en styrelse.

Som pensionär har jag några uppdrag, bl.a. invald i Svenska Elkabinettet med säte i Stockholm som består av f.n. 18 tidigare verkställande direktörer inom elbranschen, med syfte att stödja företag i elbranschen med vår långa gemensamma erfarenhet. Sedan några år även ordförande i Vallersviks Samfällighetsförening i Frillesås med ca 350 medlemmar, och vilande medlem i Odd Fellow i Stockholm.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Golfen har gett mig och min familj mycket glädje och fantastiska upplevelser genom åren När vi kom till Sjögärde kände vi oss välkomna och hemma från första stund. Jag vill gärna vara med och utveckla denna fina klubb på bästa sätt med hjälp av mina upplevelser och erfarenheter.

Lou Lou Andersson

Ledamot

Jag är 66 år och gift med Erland Andersson och vi har två flickor. Bor i Frillesås sedan 1983 dit jag flyttade från Vallda där jag är född. 

Har varit med i Sjögärde sedan start och har medlemsnummer 136, men har inte varit aktiv spelare alla år. Har arbetat  på bank hela mitt yrkesliv, började på Föreningsbanken sedan Föreningssparbanken som sedan blev Swedbank. 

Har just börjat som nämndeman på Kammarrätten i Gbg. 

När jag inte är på Sjögärde reser jag gärna och då helst på vandringsresor Med ryggsäcken och vandringskängorna på då mår jag bra. 

Varför vill jag vara med i styrelsen: Ser fram emot att göra min insats i en styrelse som driver Sjögärde golfklubb framåt. Att alla med sina olika kunskaper o insatser har samma mål, då blir det bra.  Vi har en vacker bana, bra personal och ett bra kök....ser fram emot min tid i styrelsen.