Styrelse

Nils Andréasson

Ordförande

Jag bor tillsammans med min sambo Ellinor i Åsa.  Mina fyra barn bor i närområdet och är tillsammans med mina fyra barnbarn och min sambo kärnan i mitt liv

Jag har varit medlem i Sjögärde GK i många år men har först på senare år, då jag valt att mer fritt disponera min tid, blivit mer aktiv ute på banan. Det blir några ronder och lite träning varje vecka nuförtiden. Trots detta har mitt handicap förflyttats från ca 13 till 20 men är ändå oändligt nöjd varje gång jag går ut och njuter av en ronda. Jag är född i Göteborg och har alltid haft ett stort idrottsintresse. Spelat mycket tennis, fotboll, handboll, sprungit långdistans mm.

Mitt yrkesverksamma liv har jag ägnat åt att leda och utveckla räddningstjänsten i Göteborgsområdet. Har varit arbetsledare i ca 40 år, de sista 6 åren som chef för Räddningstjänsten Storgöteborg. I anslutning till yrket har jag haft ett stort antal nationella och internationella roller och uppdrag. Inom FN har jag under flera år verkat som internationell samordnare av initiala insatser vid naturkatastrofer men har även varit ansvarig för såväl andra insatser inom FN som internationella bilaterala insatser.

Mitt stora fritidsintresse genom åren har varit travsport. Att främst som hästägare följa den sportsliga delen av travet har gett mig nya vänner, nya perspektiv och en hel del spänning. Jag har en lång period inom Åbytravets styrelse och några år som dess ordförande bakom mig. Jag hann även med några år som VD under en intensiv omstrukturerings- och byggnadsfas som ledde fram till en multiarena inkluderande hotell, restauranger mm.

Varför vill jag vara med i styrelsen:

Jag har alltid funnit glädje och energi av att, tillsammans med andra, utveckla verksamheter. Att hitta möjligheter och förbättringar samt att odla gemenskap och glädje är min ledstjärna. Jag har därför suttit med i ett antal styrelser för ideella föreningar genom åren men även i rörelsedrivande bolag. När jag nu haft möjlighet att tillbringa betydligt mer tid på Sjögärdes fina bana har jag upplevt vilken god gemenskap och anda som finns i klubben och är glad att tillsammans med styrelsen, personal och medlemmar få vara delaktig i att lite mer aktivt få bidra till utvecklingen inom Sjögärde GK.

Ralf Antblad

Vice Ordförande

Jag är 70 år, född i Göteborg, uppvuxen på Näset i Västra Frölunda där jag levt drygt 30 år av mitt liv. Min livskamrat Barbro och jag träffades, byggde eget hus på Näset och bodde där knappt 10 år när vi sedan flyttade till Täby norr om Stockholm. Detta har sedan dess varit vår bas. 

Vi har tre söner med familjer och sju barnbarn, alla bor i närheten av oss runt Täby. Redan 1987 fick vi som familj möjlighet att börja spela golf tillsammans, min hustru och jag och våra tre söner. Under de kommande 33 åren har jag har sedan haft förmånen att få spela, men även varit medlem i en rad golfklubbar, både i Sverige och utomlands; München i Bayern och senare London, England golfens hemland. Efter drygt åtta år utomlands återvände vi till Sverige och blev medlemmar i Täby GK innan vi gick med i Sjögärde GK. Vi har även ett antal år varit medlemmar i Sigtuna GK där vår yngste son, professionell golfspelare och PGA-medlem, är head-pro sedan drygt 10 år. Är själv numera golfspelare med medelhandicap.

Min hustrus familj hade under många år sommarhus i Frillesås och där vi senare som familj upplevde många härliga somrar. För några år sedan köpte vi en tomt och byggde eget hus i Vallersvik men vi bor även i Täby norr om Stockholm och tillsvidare pendlar vi kontinuerligt.

Mitt yrkesliv har varit i belysningsbranschen i drygt 40 år, främst för OSRAM-koncernen, varav 8 år utomlands med München som bas, med inriktning bl.a. USA, och senare flytt till London för samma företag. I London var jag Marketing Director för OSRAM Ltd i UK och hade samtidigt förmånen att få vara medlem i en engelsk golfklubb Northwood GC som grundades redan 1891. Utnämndes till VD för OSRAM AB i Sverige och övertog senare även utvidgat ansvar för OSRAM norra Europa (Norden, Baltikum, UK/Ireland). Var vid samma tid ordförande i Belysningsbranschens styrelse med ca 75 medlemsföretag i elbranschen, en förtroendepost som jag hade i drygt tolv år.  Där lärde jag mig mycket om arbetet i en styrelse.

Som pensionär har jag förutom styrelsen i Sjögärde GK några uppdrag, bl.a. invald i Svenska Elkabinettet med säte i Stockholm som består av f.n. 18 tidigare företagsledare inom elbranschen, med syfte att stödja företag i denna bransch med vår långa gemensamma erfarenhet. Sedan några år numera även ordförande i Vallersviks Samfällighetsförening i Frillesås med ca 350 medlemmar.

Varför vill jag vara med i styrelsen: 

Golfen har gett mig och min familj mycket glädje och fantastiska upplevelser genom åren. När vi kom till Sjögärde kände vi oss välkomna och hemma från första stund. Jag vill gärna vara med och utveckla denna fina klubb på bästa sätt med hjälp av mina upplevelser och erfarenheter.

Berit Demén

Sekreterare

Jag är med och höjer åldern i styrelsen och är idag 71 år. Har haft några styrelseuppdrag tidigare i HK Aranäs, Bostadsrättsföreningen i Säfsen och nu 2 år i Sjögärdes styrelse. Gift och 2 barn med 4 underbara barnbarn. Sålt vår villa i Fjärås och bor numera i en lägenhet i Kungsbacka. Golfar så klart gärna och hoppas Juha kan få stopp på min hcp-kurva som tyvärr går uppåt. Har varit anställd och arbetat i Skandia nästan hela mitt yrkesliv inom olika områden: Kundtjänst, tjänstepensioner, säljare inom gruppförsäkring etc. Sista 10 åren en anställning på ett mäklarkontor Confidentor med samma typer av försäkring för våra kunder inom tjänstepension, sparande och placeringar. Vid sidan om detta driver vi ett företag där jag sköter bokföringen. När det blir kallt och tråkigt väder hemma kommer vi att tillbringa ledigheten i vår lägenhet i Spanien.

Varför vill jag vara med i styrelsen: 

Det har varit ett intressant år att få vara med i detta dynamiska gäng. Härligt med alla medlemmar som ger oss energi till styrelsearbetet.

Erland Andersson

Kassör

Staffan Örtegren

Ledamot

Jag heter Staffan Örtegren och är 62 år, är sambo med Eleine och vi bor i Kungsbacka innerstad i en bostadsrätt.

Jag är förtagare sedan 2001 i CCTV Support som arbetar med kameraövervakning och fysisk säkerhet. Denna bransch har jag varit trogen sedan 1988. Jag är även engagerad i andra företag och ett av dem Schmiedmann AB, BMW specialist, med butik och verkstad i Fjärås. Företaget har även ett sponsorpaket med Sjögärde. Jag är en entreprenör som ständigt jagar nya projekt i mitt arbetsliv där jag är känd för att ha ett stort engagemang och att inte lämna något ogjort efter mig.

Påbörjar nu min tredje säsong som medlem i Sjögärde men har spelat golf i ca 12 år. Jag kommer sannolikt att vara kvar i Sjögärde så länge jag spelar golf i Sverige.

Varför vill jag vara med i styrelsen:

Jag tycker om att engagera mig i mina intressen som stämmer överens i mångt och mycket med Sjögärdes och jag tror och hoppas att jag kan bidraga med kunskap och engagemang. Jag är gärna med och hjälper till om det kan göra klubben gott och bidraga till bättre bana, trevligare vistelse på banan både för medlemmar och gäster men även till bättre ekonomi.

Christer Gerhardsson

Ledamot