Styrelse

Gunnar Peters

Ordförande

Jag är 69 år ung. 1997 tog jag Grönt kort för Jimmy Eriksson 1997 och har varit medlem i Sjögärde sedan dess. Tillsammans med Karin bor vi i Bua och båda är nu pensionärer. Jag har varit tränare, lagledare, ordförande för en ishockeyklubb, ordförande för Hallands ishockeyförbund, skolordförande, ordförande för olika intresseorganisationer, högskoleutbildad med grunden som Sjöingenjör (var ute till sjöss en tid) företagsledare i merparten av mitt yrkesliv (VD de sista 17 yrkesåren), fallskärmsjägare, ”elitmotionär”, har haft 8 i HCP men är nu på väg uppåt om inte vår eminenta Pro kan vända på trenden. Utöver att spela golf så har vi båt och är därför med i Bua Båtsällskap. Cyklar mycket och ska köra Cykel Vasan för 6:e gången (tidigare 20 Vätternrundor). På vintern är vi i fjällen och åker skidor, både utför och på längden. Ska köra Vasaloppet för 15:e gången och i augusti ska jag försöka ta mig upp på Kilimanjaro tillsammans med Ola Skinnarmo.   …..men det mitt härliga 70-åriga liv har givit mig är framförallt att man inte kan leva på gamla meriter men man kan komma långt med erfarenheter.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Det ska bli oerhört spännande och utmanande att tillsammans med ett team av oerhört kompetenta och engagerade personer försöka göra allt vi kan för att Sjögärde ska bli en av västkustens bästa golfklubbar!

Davey Barnes

Ledamot

Jag är 55 år ung. Jag har varit med klubben sedan 1997. Är i grund och botten en musiker. Jag kör buss för KE:s i Fjärås (Karl-Erik Elofsson). Jag har eget företag sedan många år tillbaka, så jag vet vilka utmaningar Sjögärde har. Jag har hjälpt till med juniorträning i många år, och har varit med i styrelsen det senaste året.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Jag har Sjögärde i blodet och vill hjälpa till så att vi alla mår bra.
Magnus Carlson

Kassör

Jag är nyss fyllda 55 år. Jag är uppvuxen i Göteborg och bor sedan 1994 i norra Halland med min fru Annika. Tillsammans har vi två döttrar som båda läser på universitet. Jag arbetar med försäljningsstatistik för Volvo Car Group. Jag har varit med i styrelsen ett antal år som ekonomisk ansvarig. Jag är regelkunnig med distriktdomarlicens.Trivs väldigt bra på Sjögärde och hjälper gärna till i de olika kommittéerna, fast helst spelar jag golf.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Vill på alla sätt bidra till att klubben ska bli så bra och välmående som den kan bli. Alltid trevligt att jobba med företagsamma personer som vill klubbens bästa.Paul "Palle" Karlsson

Styrelseledamot

Jag är 65 år ung. Flyttade till Åsa 1990 och började spela golf på Sjögärde tillsammans med familjen 1995. Jag har sedan några år varit Seniorkommitténs ordförande med ansvar för seniorgolfen och seriespelet samt deltar emellanåt som okvalificerad arbetskraft i Sjögärdes arbetsgrupp. Jag är sedan några år pensionerad från mitt arbete som VD på IRO AB och ägnar mig numera åt angelägenheter som umgänge med familj och vänner samt lite golf.
Tommy Nilsson

Vice Ordförande

Jag är 67 år ung. Tillsammans med min fru Agneta bor vi i Åsa och tillsammans har vi två pojkar samt fem barnbarn. Jag har varit medlem i Sjögärde sedan 1993. Jag började min arbetskarriär som försäljare på ett stort internationellt amerikanskt företag där jag stannade kvar under hela min karriär. Blev VD som 33 åring för företaget i Skandinavien, flyttade sedan till USA och kort därefter till Italien och blev kvar i fem år.  Jag jobbade sedan som VD för bolaget i Tyskland plus Österrike, Schweiz, Benelux samt Skandinavien under tre år. Sedan bar det av till Italien igen då jag blev chef för Italien, Spanien och Frankrike.  Kort därefter blev jag chef för Europa, Mellersta Östern och Afrika. År 2003 blev jag befordrad och flyttade tillbaka till USA och blev President (VD) för kompressorgruppen i hela världen. 2005 blev det återigen Italien, då som chef för företagets grupp för säkerhet och trygghet. Mitt arbete har karakteriserats av att ta hand om företag som har haft problem med att vara lönsamma och livskraftiga. Ungefär samma behov som golfklubben har nu. Jag slutade jobba när jag fyllde 55 år och har numera styrelseuppdrag i några mindre företag samt i en ideell förening. Jag tycker om sport och motionerar gärna själv; cyklar, går på gym och spelar givetvis golf.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Jag tycker om klubben och den stämning som råder och ska göra allt vad som behövs för att klubben ska fortsätta stå på egna ben.

.

Berit Demén

Sekreterare

Jag är med och höjer åldern i styrelsen och är idag 68 år men snart 69. Har haft några styrelseuppdrag tidigare i HK Aranäs, Bostadsrättsföreningen i Säfsen och nu kanske Sjögärde. Gift och 2 barn med 4 underbara barnbarn. Golfar så klart gärna och hoppas Juha kan få stopp på min hcp-kurva som tyvärr går uppåt. Har varit anställd och arbetat i Skandia nästan hela mitt yrkesliv inom olika områden: Kundtjänst, tjänstepensioner, säljare inom gruppförsäkring etc. Sista 10 åren en anställning på ett mäklarkontor Confidentor med samma typer av försäkring för våra kunder inom tjänstepension, sparande och placeringar. Vid sidan om detta driver vi ett företag där jag sköter bokföringen. När det blir kallt och tråkigt väder hemma kommer vi att tillbringa ledigheten i vår lägenhet i Spanien.

Rolf Andersson

Jag är 71 år, gift med Marja-Liisa och vi har 3 vuxna barn och 6 barnbarn. Vi är båda premium medlemmar i Sjögärde GK. Har varit medlem sedan 2002. Bor i Kungsbacka sedan 2012, född i Limhamn förstad till Malmö. Innehar en Maskinchefsexamen från Malmö Sjöbefälsskola. Gick till sjöss i maskin som 15 åring och seglade som Maskinchef vid 25 års ålder. Avslutade min karriär till sjöss efter 17 år och tjänstgjort inom 3 rederier. Började på Wärtsilä Motorfabrik i Vasa Finland 1980. Flyttade till USA 1986. Under 3 år i USA tjänstgjorde jag som Managing Director. på Wärtsiläs kontor i New York. Mellan 1990 till 1993 arbetade jag som försäljningschef för Wärtsilä på svenska marknaden. Under åren 1994 till 1997 jobbade jag som MD i Jeddah/Saudi Arabien. Jobbade från 1998 till 2000 i Förenade Arab Emiraten som Managing Director Mellan 2000 och 2002 tjänstgjorde jag som Service Chef för Motorfabriken i Mulhouse Frankrike. Avslutade min karriär inom Wärtsilä som Marknadschef i Göteborg och den svenska marknaden. Gick i pension 2009 och spelat golf sedan dess på fritiden.

Varför vill jag vara med i styrelsen: Vill kunna spela i 10 år till på Sjögärde utan att sätta min ekonomi på spel.